nieuws

Meer te weten komen over batterijtechniek in EV voertuigen?

Met de introductie van de hybride- en elektrische voertuigen zijn er veel nieuwe technieken geïntroduceerd in de autotechniek. In onze nieuw ontwikkelde training EV-4 leggen we de focus op de batterijtechniek van deze voertuigen.

Tijdens deze training gaan we aan de hand van live data bekijken wat de toestand is van een batterijpakket. Er wordt uitgelegd hoe het batterij management hiernaar kijkt zodat je begrijpt wanneer je de diagnose kan stellen dat er een probleem zit in het batterijpakket.

Ook demonteren we tijdens de training een batterijpakket om zo zelf te kunnen bekijken hoe een batterijpakket is opgebouwd. Om een reparatie uit te kunnen voeren is apparatuur nodig om losse cellen te kunnen vervangen, celbalancering is essentieel na vervanging van een cel. We laten je tijdens de training kennis maken en verantwoord werken met deze apparatuur.

Doel van de training
Het kunnen repareren en reviseren van een batterijpakket in een E-voertuig. Dit biedt mogelijkheden voor het autobedrijf en bovendien wordt er zo bijgedragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kernpunten

  • Veilig werken onder spanning.
  • Uitleg opbouw batterijpakket.
  • Behandelen van de diverse sensoren in het batterijpakket.
  • De- en montagewerkzaamheden volgens fabrikant specificaties.
  • Toepassen van celbalancering?
  • Bepaling State of Health van een batterij.

Enthousiast geworden? Inschrijven is mogelijk! Klik hier

nieuwsMeer te weten komen over batterijtechniek in EV voertuigen?