nieuws

Facturen verantwoorden met diagnose rapporten

Hoe makkelijk maak je een Diagnose Rapport in ATIS?

Wanneer er een voertuig met een storing binnenkomt, heeft u vaak een stappenplan dat u gaat volgen. Maar wat zijn deze stappen precies? ATIS introduceert nu “Diagnoserapporten”, een nieuwe functie waarbij u stap voor stap uw bevindingen kunt noteren. Ook kunt u hier foto’s en/of metingen toevoegen om een diagnoserapport compleet te maken.

Het voornaamste doel van diagnoserapporten is om de volledige diagnose aan uw klant te kunnen verantwoorden. Veel klanten krijgen hun auto terug zonder precies te weten wat er mis was. Met een diagnoserapport biedt u de klant duidelijkheid en kunt u de factuur rechtvaardigen.

Bovendien kunt u diagnoserapporten bekijken van andere ATIS-gebruikers of van uzelf. Soms komt een storing voor in een voertuig die u eerder hebt behandeld, waardoor u het vorige diagnoserapport kunt bekijken en herinneren hoe de situatie was.

Na het oplossen van de storing kunt u nog een eindcontrole uitvoeren en bijvoorbeeld metingen toevoegen van sensoren om te laten zien hoe ze horen te zijn. Zo maakt u uw diagnoserapport volledig. Dit is tevens handig om in de toekomst de metingen opnieuw te kunnen bekijken.

 

Starten van het aanmaken van een diagnose rapport

Hieronder volgt een stappenplan hoe u een diagnose rapport kunt aanmaken in ATIS. Als voorbeeld hebben we een Seat Ibiza gekozen met als storing het niet meer willen aanslaan.

Stap 1:

Ga naar diagnose op het startscherm van ATIS.

 

Kies de juiste auto, in dit geval de Seat Ibiza.

 

Stap 2:

Klik op “Solution Toolbox”.

In het daaropvolgende scherm vult u het kenteken en/of chassisnummer in. Als u naar beneden scrollt, geeft u aan wat het probleem is met het voertuig. Indien er foutcodes aanwezig zijn vult u die hier ook in.

Als u de case heeft aangemaakt klikt u rechts onderaan op “opslaan”. Zodra de case is opgeslagen komt u terecht in het volgende scherm.

Stap 3:

Zodra u op de knop “Diagnose Rapport” klikt gaat u naar het diagnose rapport. Hier kunt u een nieuw diagnose rapport gaan maken. Is er al een diagnose rapport van dit voertuig en u wilt hem aanpassen, dan is dat hier ook mogelijk.

 

Zoals je kunt zien opent de case die je in de Solution Toolbox hebt ingevoerd. Er volgen vijf vragen. Elke vraag bestaat uit 3 velden:

  • Een invul veld om informatie toe te voegen
  • Een knop om beeldmateriaal (JPG) toe te voegen
  • Een knop om een metingen toe te voegen

In het eerste veld kan je vrije tekst invoeren. De eerste “add+” knop is om beeldmateriaal toe te voegen in het format JPG of JPEG

De volgende “add+” knop is om een meting toe te voegen en ziet er als volgt uit.

Wanneer je op de “add+” knop heeft gedrukt, ga je alle metingen zien die op dat voertuig gemeten zijn een zogenoemde “Wavelibrary”. Door op het rondje te klikken linksonder naast de meting selecteer je de meting en word deze toegevoegd aan het rapport. Op een later tijdstip is dit nog te wijzigen.

Als de 5 vragen doorlopen zijn dan staat er rechtsonder aan de pagina een knop “opslaan”. Bij een klik is het Diagnose Rapport opgeslagen.

 

Het rapport is klaar. Je kan je het rapport opslaan als PDF op je computer en/of uitprinten.

 

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van deze beknopte samenvatting vragen heeft? Neem gerust contact op met onze verkoopafdeling. Heeft u interesse in ons softwareprogramma ATIS en/of onze scopesets bezoek dan onze webshop.

 

nieuwsFacturen verantwoorden met diagnose rapporten