GMTO online trainingsplatform

GMTO online trainingsplatform

Het GMTO online trainingsplatform is het Netflix binnen de autobranche! Je vindt hier uren online trainingen over uiteenlopende technische onderwerpen. Met een toegang heb je de beschikking over al deze trainingen en kunnen deze onbeperkt bekeken worden. Zoveel en zo vaak als je wilt!

De toegang tot het GMTO online trainingsplatform is voor het gehele bedrijf, ongeacht het aantal werknemers. Zo kun je samen naar een hoger niveau. Leer, ervaar en beleef daarom het GMTO online trainingsplatform!

Bekijk onderstaand de previews en inhoud van de GMTO online trainingen.

Scope metingen: Relatieve compressietest

Met de moderne motoren komen de motor mechanische problemen steeds vaker voor. Deze problemen kunnen rare storingen veroorzaken. Het is daarom van essentieel belang om bij het storing zoeken de motor mechanische  conditie in beeld te krijgen, met deze test heb je hier snel een reëel beeld van. In deze training word je precies uitgelegd hoe je deze meting moet uitvoeren!

Moderne wielsensoren

In deze training nemen we je mee in de ontwikkeling van de voertuigsystemen. We gaan inzoomen op de werking en functie van de (intelligente) wielsensoren. Met een uitbreiding als bijvoorbeeld parkeerhulp hebben deze sensoren meerdere functies gekregen. Diagnose stellen aan deze sensoren is niet altijd makkelijk maar ook dat wordt in deze training uitgebreid besproken.

 Scope algemeen

Een oscilloscoop is onmisbaar stuk gereedschap geworden bij het storing zoeken, je kunt zo snel een probleem lokaliseren. Het instellen kan lastig zijn, in deze training wordt je aan de hand genomen hoe de juiste instellingen gedaan kunnen worden. Hierbij vertellen we ook hoe een scopemeting goed geanalyseerd kan worden.

Datanetwerken, c-can

Een datanetwerk is niet meer weg te denken in de moderne voertuigen. Deze training wordt de focus gelegd op de hoge snelheid CAN-bus. Wat zijn de eigenschappen, hoe kan het netwerk herkent worden en hoe kan er diagnose aan gesteld worden. Onderwerpen die allemaal uitgebreid aan bod komen in deze training.

Duty cycle

Een manier van aansturen van een actuator is duty cycle of PWM. Dit komt in een voertuig vaker voor dan je misschien wel zou denken. Het is daarom belangrijk te weten hoe een duty cycle werkt en waar deze toegepast kan worden. Hoe ga je diagnose stellen aan een probleem in de besturing? Natuurlijk krijg je op deze vraag ook een antwoord!

Hybride diagnose

Met de komst van Hybride- en Elektrische voertuigen in de werkplaats komen er ook nieuwe problemen. In deze training leggen we uit hoe je diagnose kan stellen aan een isolatieprobleem. Natuurlijk beginnen we de training met het uitleggen hoe deze problemen ontstaan! Zo kan je het probleem de volgende keer gewoon oplossen!!

Benzine injectoren

De benzine injector heeft een evolutie doorgemaakt we gaan je hierin meenemen. Wat zijn nu de eigenschappen van een spoel en hoe kan je met een meting diagnose aan stellen aan de injector. In deze training nemen we je hierin mee.

Weten wat je meet

Tijdens deze training nemen we je mee naar een storingscase op een motorfiets! We leggen eerst uitgebreid uit hoe je op de juiste manier moet meten als je denkt dat je een bedradingsprobleem hebt. We  nemen je mee in de praktische toepassing van de V1-V4 meting. Ook nemen we je mee in een stuk schema lezen.

Hoe werkt een motormanagement systeem

Eerst leggen we precies uit hoe een motormanagement systeem werkt. Welke informatie heeft deze nodig van welke sensoren en welke actuatoren gaat het motormanagement systeem dan bedienen? Kortom, wat gebeurt er in het motormanagement systeem, daarbij ga je leren systeemdenken. We gaan je ook uitleggen wat de functie van de voedingen zijn!

Scopemetingen: Distributie controle

In de scopemeting training relatieve compressietest hadden we je al kennis laten maken met de voordelen van het meten om zo een diagnose te kunnen stellen aan een mechanisch probleem. In deze training gaan we je meenemen in een andere meting waarbij je zonder demontage de distributie timing kunt controleren!

De lambdasonde (sprong sensor)

In de praktijk blijft de lambdasonde een sensor die lastig te diagnosticeren is. Om dit beter te kunnen moet je eerst goed begrijpen hoe deze zirkonium dioxide sensor werkt. In deze training leggen we dat precies uit. Na de uitleg nemen we je daarna ook mee in het diagnose stellen, praktisch en met het gebruik van de oscilloscoop.

Temperatuursensoren

Temperatuursensoren hebben verschillende toepassingen in de voertuigen. De functie is vaak erg belangrijk, denk aan het monitoren van de temperatuur in het batterijpakket van een e-voertuig. Wat is nu een NTC of een PTC en hoe bekijkt het managementsysteem de binnen gekomen  informatie? Waarom wordt de foutcode geschreven en hoe kan ik makkelijk diagnose stellen. Op deze vragen krijg je antwoord in deze training!

Fuel trims (mengselaanpassing)

Mengselaanpassingen kom je tegen in het benzine motormanagement systeem. Wanneer ga je kijken naar deze  meetwaarde en hoe moet je die lezen. Dit gaan we uitleggen en we nemen je mee in hoe je dit kunt gebruiken om diagnose te stellen, om deze training goed te kunnen volgen is het wenselijk dat je weet hoe een lambdasonde werkt!

LIN-bus

Seriele datacommunicate is niet meer weg te denken uit de motorvoertuigentechniek. LIN-bus is hier een voorbeeld van. Leer de LIN-bus te begrijpen en nog belangrijker, leer wat je moet doen wanneer de LIN-bus niet meer werkt.

De 3 fase elektromotor

Met de introductie van de elektrische aandrijving van de hybride voertuigen is ook de 3 fase elektromotor geïntroduceerd. Deze techniek wordt tegenwoordig in vele elektromotoren gebruikt. In deze training leer je alles over de opbouw en hoe je diagnose stelt aan deze motor

GMTO online trainingsplatform