nieuws

Start met Digitaal Serviceboek als onafhankelijke autobedrijf.

Onafhankelijke autobedrijven worden aangemoedigd om snel te gaan starten met de Digitale Service Registratie (DSR). Het traditionele papieren serviceboekje dat vaak in het dashboardkastje wordt bewaard, maakt plaats voor het Digitaal Serviceboek. Een ontwikkeling die al jaren wordt toegepast door automerken. Particulieren klanten, zakelijke klanten en leasemaatschappijen eisen steeds vaker dat alle onderhoudswerkzaamheden volgens de fabrieksvoorschriften worden uitgevoerd en digitaal worden geregistreerd. Alle informatie van de onderhoudswerkzaamheden zijn dan op een plek inzichtelijk voor de klanten.

Volgens experts biedt het Digitaal Serviceboek tal van voordelen voor zowel de garagebedrijven als voor hun klanten. Door het invullen van het Digitaal Serviceboek kunnen onafhankelijke autobedrijven op dezelfde professionele wijze te werk gaan als merkdealers, wat vertrouwen schept in de kwaliteit van de dienstverlening. Bovendien zorgt het voor een correcte en actuele onderhoudsregistratie, wat de restwaarde van voertuigen ten goede komt.

Ondanks de beschikbaarheid van het Digitaal Serviceboek voor onafhankelijke autobedrijven zijn velen autobedrijven nog terughoudend om over te stappen. Dit komt vaak voort ui onwetendheid over het systeem, angst voor technologie of simpelweg het idee dat dit alleen voor merkdealers toegankelijk en bestemd is.

Drempel verlagen om te starten

Om deze drempel te verlagen wordt er geadviseerd om stapsgewijs te beginnen met het Digitaal Serviceboek. Autobedrijven kunnen bijvoorbeeld starten met één merk en een account aanmaken voor het bijhorende digital serviceboekje. Verschillende organisaties, zoals GMTO, bieden ondersteuning bij het aanmaken van accounts en het leren gebruiken van het systeem.

Een goed voorbeeld van het belang van het digitale serviceboekje wordt geïllustreerd door Porsche, waar het invullen van het Digitale Serviceboek bij onderhoudswerkzaamheden essentieel is. GMTO biedt ondersteuning bij het verkrijgen van toegang tot het Digitaal Serviceboek van Porsche, waardoor garagebedrijven hun klanten een complete dienstverlening kunnen bieden en op dealerniveau kunnen werken.

Het is duidelijk dat de overstap naar een digitaal serviceboekje niet alleen een evolutie is in de automotive sector, maar ook een noodzakelijke stap om relevant te blijven in een steeds digitalere wereld. Autobedrijven die deze ontwikkeling negeren, riskeren achterop te raken en klanten te verliezen aan concurrenten die wel de voordelen van het Digitaal Serviceboek omarmen.

Wilt u weten voor welke merken wij n Digitaal Serviceboek account kunnen aanmaken? Bezoek onze speciale pagina omtrent DSB, u vind hier de merken, handleidingen en links naar onze webshop.

Link: https://www.gmto.nl/ondersteuning/digitaal-service-boekje

nieuwsStart met Digitaal Serviceboek als onafhankelijke autobedrijf.