nieuws

Compleet EV-trainingstraject voor aankomend Hybride en EV-voertuig specialisten

In de dynamische wereld van de autotechniek is de opkomst van hybride en elektrische voertuigen niet te negeren. Auto- en schadebedrijven zien een toenemend gebruik van hybride en elektrische aandrijvingen. Om de technische professionals in deze sectoren volledig voorbereid te maken op deze elektrificatietrend, Heeft GMTO een uitgebreid trainingstraject bestaande uit vier technische trainingen voor diagnose specialisten.

Hybride & EV Trainingstraject

Dit trainingstraject belicht facetten van het werken met hybride en elektrische voertuigen en omvat vier trainingen die specialisten opleiden tot deskundig diagnose professionals. De trainingen zijn ontworpen om te voorzien in een gedegen kennis van zowel de theoretische als praktische aspecten van hybride en EV-technologie.

  1. Hybride & EV Training 1 – VOP conform NEN9140:

Veiligheid en Basiskennis

In deze training ligt de focus op de veiligheid en verantwoordelijkheid bij het werken met hybride en EV-voertuigen. Deelnemers leren over de verschillende soorten hybride systemen, de werking van elektrische aandrijvingen, onderhoud en reparatie, en veiligheidsprocedures. Deze training behandelt ook cruciale onderwerpen zoals het veiligstellen van hoogspanningssystemen en hoe te handelen bij pech of aanrijdingen.

  1. Hybride & EV Training 2 – VP & WV conform NEN9140:

Vakbekwaamheid en Werkverantwoordelijkheid

Deze training richt zich op de verantwoordelijkheden van vakbekwame personen en werkverantwoordelijken bij het werken aan e-voertuigen. Deelnemers krijgen inzicht in de NEN9140 norm, principes van toegepaste elektronica, verschillende hybride en EV-systemen, regeneratieve remsystemen en laadmethoden.

  1. Hybride & EV Training 3

Diagnose: Expert Diagnose Vaardigheden

Na voltooiing van de eerste twee trainingen, worden deelnemers naar een expertniveau gebracht met een diepgaande focus op het stellen van diagnoses aan hybride en EV-voertuigen. De training behandelt onderwerpen zoals batterijtechnologieën, laadtechnieken, isolatiefouten, moderne E-motoren en hoogspanningswarmtepompen.

  1. Hybride & EV Training 4

Batterijpakket: Reparatie en Revisie

De laatste training concentreert zich op het repareren en reviseren van batterijpakketten in hybride en EV-voertuigen. Deelnemers leren veilig werken met batterijen onder spanning, begrijpen de opbouw van batterijpakketten, behandelen verschillende sensoren binnen het batterijsysteem en leren de- en montagewerkzaamheden volgens fabrikantspecificaties uitvoeren.

Door dit uitgebreide trainingstraject biedt GMTO de technische kennis en vaardigheden om veilig en effectief te werken aan hybride en elektrische voertuigen conform NEN9140. Met een reeks praktische en theoretische modules wordt het traject aangepast aan de behoeften van moderne technici en draagt het bij aan zowel professionele groei als duurzaam ondernemen

Alle trainingen worden afgesloten met een Ecarr-examen, waarna deelnemers bij succes het Ecarr-certificaat ontvangen als erkenning van hun expertise. Voor meer informatie en aanmelden over deze unieke trainingen bezoekt u de pagina op de website van GMTO.

Startdata compleet traject in 2023
27-sep
Hybride en EV 1
Hoogeveen
18-okt
Hybride en EV 1
Leeuwarden
01-nov
Hybride en EV 1
Doetinchem
28-nov
Hybride en EV 1
Waalwijk

 

U kunt zich ook via onze webshop aanmelden voor het complete EV-traject en/of aanmelden voor losse trainingen.

nieuwsCompleet EV-trainingstraject voor aankomend Hybride en EV-voertuig specialisten