nieuws

Belang van de Opleiding Frontoffice Pro

In een snel veranderende branche zoals de automotive sector zijn frontofficemedewerkers van onschatbare waarde voor organisaties. Hun rol wordt steeds belangrijker, aangezien ze dagelijks te maken krijgen met de groeiende complexiteit van technische vraagstukken. Hoewel frontoffice-medewerkers zelf geen reparaties uitvoeren, is het essentieel dat ze precies weten wat hun collega’s op de werkvloer moeten doen om veiligheid kritische en complexe schades op de juiste wijze te herstellen. Het volgen van de opleiding Frontoffice Pro+ bij GMTO blijkt een cruciale stap te zijn om deze kennis in huis te halen en erkend te worden volgens de BOVAG en Focwa Plusnormering.

De Frontoffice Pro+ opleiding is ontworpen om medewerkers uit te rusten met de juiste kennis, efficiëntie en verantwoordelijkheden die nodig zijn om de uitdagingen van de moderne automotive industrie aan te gaan. Deelnemers ondergaan een intensieve 8,5-daagse opleiding op een GMTO-trainingslocatie, waar de dagelijkse praktijk in bedrijven zo nauwkeurig mogelijk wordt nagebootst.

Na succesvolle afronding van de opleiding zijn deelnemers in staat om verschillende cruciale taken uit te voeren. Dit omvat het maken van nauwkeurige calculaties, het waarborgen van een efficiënte werkverdeling, het inschatten van mogelijke gevaren, en het nemen van de juiste beslissingen in noodsituaties, inclusief de mogelijkheid om zelf in te grijpen indien nodig.

Frontoffice medewerker in de praktijk

Stel je voor dat een klant, laten we haar “Mevrouw De Vries” noemen, onlangs betrokken is geweest bij een auto-ongeluk en haar voertuig heeft aanzienlijke schade opgelopen. Ze neemt contact op met een gerenommeerde autoschadehersteller. Haar auto heeft niet alleen zichtbare carrosserieschade, maar ze vreest ook dat er interne schade is die niet meteen zichtbaar is.

Wanneer Mevrouw De Vries contact opneemt met het frontoffice van de autoschadehersteller, wordt ze vriendelijk geholpen een ervaren medewerker die de Frontoffice Pro+ opleiding heeft gevolgd. Deze medewerker is goed voorbereid om met complexe schades om te gaan en weet precies welke stappen er genomen moeten worden en wat er moet gebeuren. Wat resulteert in een sneller proces, uitstekende calculatie en zeer kosten efficiënt werken.

Het opleidingsprogramma

Zorgvuldig samengesteld om een breed scala aan essentiële vaardigheden en kennis over te dragen. Hier volgt een overzicht van de verschillende modules:

 • Dag 1: ADAS
  • Op de eerste dag leren deelnemers alles over Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), wat van cruciaal belang is voor moderne voertuigen.
 • Dag 2: Uitlijnrapporten
  • De tweede dag staat in het teken van uitlijnrapporten, een belangrijk aspect voor het veilig functioneren van auto’s.
 • Dag 3: Materialen/ Verbindingstechnieken
  • Hier worden deelnemers bekend gemaakt met verschillende materialen en verbindingstechnieken, die relevant zijn voor reparaties.
 • Dag 4/7: Calculatie
  • De vierde dag draait om calculaties, een fundamenteel aspect van efficiënt werken in de automotive sector.
 • Dag 5/6: Hybride en EV
  • Deelnemers worden geïntroduceerd in de wereld van hybride en elektrische voertuigen, een groeiend segment in de markt.
 • Dag 8: Communicatie
  • Effectieve communicatie is cruciaal in de automotive sector, en deze dag richt zich daarop.
 • Dag 9: BHV i.c.m. veiligheid kritisch herstel
  • De laatste dag combineert kennis van Bedrijfshulpverlening (BHV) met veiligheid kritisch herstel, wat van levensbelang kan zijn in noodsituaties.
Erkend Ecarr examen en/of certificaat!

Alle modules worden afgesloten met een erkend Ecarr examen en/of certificaat, waardoor deelnemers niet alleen kennis vergaren, maar ook hun vaardigheden aantoonbaar kunnen maken.

Het behalen van een certificaat via de Frontoffice Pro+ opleiding bij GMTO heeft niet alleen voordelen voor individuele medewerkers, maar biedt ook erkenning voor de organisatie volgens de BOVAG en Focwa Plusnormering. Deze normeringen zijn van groot belang in de branche, omdat ze aantonen dat het bedrijf beschikt over de vereiste kennis en kunde om veiligheid kritische en complexe schades te behandelen.

Al met al is de opleiding Frontoffice Pro+ bij GMTO een investering in de toekomst van de automotive industrie. Het vergroot niet alleen de competenties van medewerkers, maar draagt ook bij aan de algehele kwaliteit en veiligheid in de sector, wat essentieel is voor zowel bedrijven als klanten. Het is een bewijs van toewijding aan het vak en een stap richting erkenning en succes in deze snel veranderende industrie.

Bezoek de pagina: Frontoffice PRO + voor meer informatie of download de informatie sheets.

nieuwsBelang van de Opleiding Frontoffice Pro