nieuws

Aan de slag met de GMTO EV Multi-tester

Na uitgebreide tests en vergelijkend onderzoek heeft GMTO onlangs een nieuwe EV Multi-tester gelanceerd in de webshop. In de onderstaande video’s krijg je een goed beeld van de belangrijke metingen en testen die je kunt uitvoeren met de GMTO EV Multi-tester. Deze EV Multi-tester is een absolute must-have voor elke werkplaats die werkt aan hybride- en elektrische voertuigen.

Bekijk in de webshop

 

Ontdek isolatiecontrole met behulp van de GMTO Multi-tester.

Deze meter stelt ons in staat om de isolatie tussen het hoogspanningsgedeelte en het voertuigcarrosserie, oftewel de voertuigmassa, te controleren. Het doel is om te verzekeren dat er geen verbinding bestaat tussen deze componenten. Met de meter kunnen we precies deze verbinding testen. Bovendien moeten we de juiste spanning selecteren die op dat moment nodig is voor het systeem. De geselecteerde spanning kan bijvoorbeeld 50, 100, 250, 500 of zelfs 1000 volt zijn. Op deze manier bootsen we de belaste meting na van het hoogspanningssysteem.

 

Ontdek de essentie van potentiaalvereffening en aarde-continuïteitstesten.

Met behulp van de GMTO Multi-tester kunnen we deze metingen uitvoeren. Het doel van deze test is om te controleren of er een goede verbinding is tussen de behuizing van het hoogspanningscomponent en het voertuigchassis. Deze verbinding is van cruciaal belang om te voorkomen dat isolatiefouten optreden en om de veiligheid van het voertuig te waarborgen.

 

Spanningsloos maken van een voertuig en de daarbij behorende controle.

Een essentieel aspect van het spanningsloos maken is uiteraard de verificatie ervan: is de spanning daadwerkelijk weg? In dit geval hebben we een stekker losgekoppeld van het batterijpakket, terwijl de inverter aan de andere kant van de stekker nog steeds is aangesloten. De fabrikant van het voertuig adviseert ons om het spanningsverschil tussen deze twee punten te meten, waarbij de gewenste waarde lager moet zijn dan 10 volt.

 

Bekijk in de webshop
nieuwsAan de slag met de GMTO EV Multi-tester