nieuws

Wanneer heb ik wel en wanneer heb ik niet een SERMI-registratie nodig om gebruik te maken van remote diagnose via GMTO Connect.
GMTO-connect-pro 2023

Wanneer heb ik wel en wanneer heb ik niet een SERMI-registratie nodig om gebruik te maken van remote diagnose via GMTO Connect.

U heeft geen SERMI-registratie nodig om gebruik te maken van remote diagnose via GMTO Connect voor niet diefstal gerelateerde werkzaamheden. Wij snappen dat dit veel vraagtekens oproept. Veel communicatie in een auto gaat immers langs dezelfde route (gateaway) als communicatie van wel diefstal gerelateerde werkzaamheden.

  • Je mag geen software-updates/software-installaties/software-activaties uitvoeren op anti-diefstal gerelateerde onderdelen of software. Dit geldt ook als alleen een deel van een elektronicamodule of ECU is gelinkt aan anti-diefstalmaatregelen.
  • Je mag online geen anti-diefstal gerelateerde onderdelen bij de fabrikant bestellen.
  • Je mag geen foutcodes wissen of de service-indicator van een voertuig met secure gateway resetten.

Wij vragen je in alle gevallen van twijfel contact op te nemen met de helpdesk. Onze medewerkers kunnen je snel van een antwoord voorzien. In het geval dat je een SERMI-registratie nodig hebt vragen wij je om een machtigingslink. Deze machtigingslink is te verkrijgen via de Digidentity Wallet app.

Om onze medewerker toestemming (ketenautorisatie) te geven, moet je

  • Inloggen op de Digidentity Wallet app.
  • Voer je 5-cijferige PIN in.
  • Selecteer je SERMI certificaat.
  • Selecteer ‘Nieuwe machtiging aanmaken’.

Hiermee kunt u de machtigingslink via e-mail rechtstreeks delen met onze medewerker.

nieuwsWanneer heb ik wel en wanneer heb ik niet een SERMI-registratie nodig om gebruik te maken van remote diagnose via GMTO Connect.