nieuws

Voordelen van het gebruik van ATIS in de werkplaats
Atis,gmto,voordelen,software

Afgelopen week hebben we met veel trots aangekondigd dat we ATIS met ingang van komende update(s) naar een hoger niveau gaan tillen. Maar misschien behoor jij tot de groep die nog geen gebruik maakt van ATIS in de werkplaats. Wat zijn eigenlijk de voordelen van het gebruik hiervan?

We lichten in dit bericht twee van de vele voordelen van het gebruik van ATIS in de werkplaats kort toe.

Kruk/nok in combinatie met een scope en ATIS

De kruk -nok meting is een meting om de timing van de motor te bepalen. Tegenwoordig moet je een halve motor open gaan sleutelen om de timing te kunnen checken. Met deze functie in ATIS kun je dus met de scope aangesloten op de ECU of de sensoren, de signalen meten van de krukas en nokkenas, dit gaat veel sneller en is minder tijdrovend.

In ATIS staan heel veel voorbeelden hoe de timing eruit hoort te zien van verschillende motoren. Zo kun je dus sneller bepalen of de motor van tijd is of niet en kun je weer sneller met de volgende klus of de volgende stap in je diagnose aan de gang.

Het gebruiken en delen in de wavelibary

Deze functie is heel interessant, je kunt met deze functie zien wat andere mensen gemeten hebben op dezelfde auto/motorcode die jij op dat moment voor je hebt staan. Je kan bijvoorbeeld te weten komen hoe het krukassignaal eruit ziet of heeft gezien bij 10 andere personen die ook deze auto/motorcode hebben gemeten.

Het uiteindelijke doel is om sneller de juiste metingen te kunnen verrichten en hierdoor sneller een juiste diagnose te kunnen stellen.

Je kan doormiddel van een ‘like’ aangeven of je je voordeel hebt kunnen doen met het gebruik van de desbetreffende meting. Hoe meer stemmen een meting heeft hoe betrouwbaarder de meting is en heb je een juist referentie signaal te pakken voor de sensor die jij aan het meten bent.

Door samen nieuwe metingen toe te voegen en informatie over het gebruik te delen, brengen we mensen in de werkplaats dichter bij elkaar en lossen we sneller problemen op.

nieuwsVoordelen van het gebruik van ATIS in de werkplaats