nieuws

Nu al voordeel behalen met ATIS

Op kort termijn vind er een geweldige update plaats voor ATIS, maar welke voordelen biedt ATIS nu al in het diagnose proces in de werkplaats?

Het Automotive Test en Informatie Systeem ATIS is een uitgebreide database met een schat aan informatie om de automotive technicus te helpen bij het diagnose stellen van problemen bij auto’s. 

Het bevat informatie van vele motormanagement-gerelateerde elektronische componenten in een auto, evenals van bijvoorbeeld ABS, data- en airconditioning-systemen.

Het ATIS programma is geheel grafisch opgezet en bevat uitgebreide merkgerichte informatie. Aan de hand van vele foto’s wordt de plaats van de componenten, het aansluiten van het meetinstrument en meetvoorwaarden helder en duidelijk aangegeven.

Atis,gmto,voordelen,software

Daarnaast vindt je een uitleg over de werking van de componenten, systeembeschrijvingen, meetwaarden voor de universeelmeter, referentie scopebeelden, labscope instellingen, diagnose beschrijvingen en nog vele andere relevante informatie die noodzakelijk zijn voor een goede diagnose aan haperende systemen.

Het scherm “elektrisch schema” is de start plaats van de meetdiagnose. In dit scherm kunnen we aanvullende informatie over de opgetreden foutcodes opvragen en vervolgens in het schema kijken voor de schematische opbouw. Hierna kan het component waar de foutcode op slaat in de lijst geselecteerd worden voor de benodigde metingen.

In de ATIS software vindt u informatie van 5000 autotypes verdeeld over 50.000 pagina’s, met ondersteunende foto’s en illustraties, ATS voorbeeld  scopemetingen met 22.000 voorbeeld signalen, meetwaarden en testgegevens voor scope en universeelmeter.

Via vaste half jaarlijkse updates en variabele tussentijdse updates worden nieuwe gegevens, diagnose richtlijnen en procedures verstrekt.

Alle signalen zijn gemakkelijk op te slaan in de Wave Library. Vindt uw eigen opgeslagen metingen en de opgeslagen metingen van anderen gemakkelijk terug in Wave Library. Kennis is macht daarom is het delen van gegevens essentieel hiermee help je jouzelf en andere aan de juiste gegevens.

Hier een korte rondleiding in ons ATIS programma:

nieuwsNu al voordeel behalen met ATIS