nieuws

Vergroot je kennis over datanetwerken, scope gebruik en voertuigsystemen.

In het najaar starten we in onze vestiging in Andelst de trainingen Datanetwerken, scope gebruik en voertuigsystemen. Belangrijk voor jou is om te weten wat houd deze training in en wat kan ik ermee?

 

Module: Datanetwerken

In de moderne automotive elektronica wordt een grote hoeveelheid informatie verzameld via sensoren. Deze informatie wordt verwerkt naar bijv. inspuittijd of ontstekingstijdstip. Ook andere systemen zoals ABS/ASR, automatische transmissie, comfortelektronica verzamelen informatie. Veel van deze informatie werd in het verleden dubbel of drie dubbel verzamelt. Met de komst van voertuignetwerken is dit niet meer nodig. De informatie hoeft nog maar één keer verzamelt te worden en kan dan via het voertuignetwerk naar de verschillende systemen, die deze informatie willen gebruiken, worden verzonden.

Tijdens de training gaan we in op het leren herkennen van de verschillende communicatie netwerken die worden toegepast in de moderne auto’s. Inzicht krijgen hoe de communicatie plaatsvindt, hoe komt de signaalvorm tot stand, hoe wordt een veilig data transport gewaarborgd en praktische diagnose aan de voorkomende storingen in CAN-bus systemen.

 

Module: Scope gebruik

De nieuwe generatie scopes zijn zeer krachtige en effectieve middelen voor het stellen van de juiste diagnose. Het is echter van groot belang allereerst te weten hoe signalen gemeten moeten worden en anderzijds hoe deze geïnterpreteerd moeten worden. Tijdens de training zullen de o.a.de componenten sensoren en actuatoren behandeld worden. Er wordt ingegaan op de theoretische werking van deze componenten en de signaalvorming deze componenten.

Het doel van deze cursusdag is Inzicht verkrijgen in het gebruik, toepassen en instellen van een moderne digitale scope, het effectief gebruiken van een moderne scope met betrekking tot het stellen van diagnose. Het praktisch toepassen van informatie en voorbeeld scope beelden bij het diagnose stellen.

Atis,gmto,voordelen,software

 

Module: ABS en stabiliteitssystemen

In deze training gaan we in op de werking van de verschillende ABS systemen en de daaruit voortvloeiende systemen zoals ASR, ESP, EDS en last afhankelijke remdrukverdeling. We gaan in op hoe we een storing lokaliseren en hoe we een juiste metingen uit moeten voeren om zo snel mogelijk de oorzaak van een probleem te vinden.

We willen jullie tijdens deze dag de algemene werking van ABS, ESP en EDS laten leren kennen. De werking van speciale actieve wielsensoren en praktische problemen bij wielsensoren en daaropvolgend de diagnose methode laten leren kennen en toepassen. Ook maak je kennis met praktische diagnose en het uit kunnen voeren van onderhoud met communicatie apparatuur en meetdiagnose apparatuur.

 

Training

GMTO Locatie Andelst, trainingsdata: 8, 15 en 29 september. (data onder voorbehoud)

Schrijf je in op inschrijfpagina of kom in contact voor gedetailleerde informatie met onze opleidingsadviseurs te bereiken op telefoonnummer 072-5622407 of info@gmto.nl. 

nieuwsVergroot je kennis over datanetwerken, scope gebruik en voertuigsystemen.