nieuws

Onze training in Roetfilter DPF Diagnose

De APK keuring is sinds dit jaar strenger geworden, en een cruciaal onderdeel daarvan is de controle op het goed functioneren van het roetfilter. Met de nieuwe Euro 6 emissienormen worden de eisen aan uitlaatgassen nog strenger, en een goed werkend roetfilter is van essentieel belang om aan deze normen te voldoen. Daarom is het nu meer dan ooit belangrijk om up-to-date te zijn met de nieuwste technieken en diagnostische methoden voor roetfilters. En dat is waar onze training in Roetfilter DPF Diagnose in beeld komt!

Praktijkgerichte training

In onze uitgebreide en praktijkgerichte training behandelen we alle aspecten van het roetfilter en de bijbehorende systemen. We gaan diep in op de ademhaling van de dieselmotor en de invloed van common-rail systemen op de uitstoot van fijnstofdeeltjes. We onderzoeken ook de impact van common-rail verstuivers, sensortechnieken en regeneratiestrategieën. Daarnaast behandelen we de reparatiemogelijkheden van roetfilters en de diagnose van veelvoorkomende foutcodes in het roetfiltersysteem.

Een goed begrip van de werking van roetfilters is van groot belang om te kunnen voldoen aan de nieuwe APK eisen. Het proces van roetopvang en regeneratie is complex en wordt bewaakt door sensoren die de verzadiging van roetdeeltjes meten. Daarom is het van essentieel belang om te weten hoe deze sensoren werken en hoe ze kunnen worden getest en gekalibreerd. We behandelen ook de toevoeging van additieven aan brandstof en de invloed van thermische aspecten op de uitstoot van deeltjes.

Daarnaast gaan we uitgebreid in op de reparatiemogelijkheden van roetfilters. Wat te doen als het roetfilter kapot is door ouderdom? Hoe kan een motorische oorzaak het filter beschadigen? Welke invloed hebben NOx reductiesystemen, turbo’s en andere mechanische invloeden op het functioneren van het roetfilter? Al deze vragen worden beantwoord in onze uitgebreide training.

GMTO training

Deeltjes teller

Ook behandelen we de deeltjes teller, die nu een belangrijk onderdeel is geworden van de APK keuring. We leggen uit hoe de deeltjes teller werkt en hoe deze kan worden toegepast in de diagnose van roetfilterproblemen. Met praktische voorbeelden en casestudies zorgen we ervoor dat u na deze training volledig op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en diagnostische methoden op het gebied van roetfilters.

Onze training is geschikt voor monteurs, technici en andere professionals die werkzaam zijn in de automotive branche en te maken hebben met dieselvoertuigen. Met onze praktijkgerichte aanpak en uitgebreide inhoud zorgen we ervoor dat u na afloop van de training vol vertrouwen aan de slag kunt met het diagnostiseren en repareren van roetfilters.

Investeer in uw kennis en vaardigheden en zorg dat u er klaar voor bent!

Meer informatie | Trainingsdata en inschrijven

nieuwsOnze training in Roetfilter DPF Diagnose