nieuws

Pass-Thru: De Sleutel tot Efficiënte Voertuigdiagnose en -reparatie

Pass-thru is een technologie die autotechnici in staat stelt om snel en efficiënt diagnose- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren aan moderne voertuigen. Met de introductie van de Euro 5 emissienorm in oktober 2009, werden fabrikanten verplicht om onafhankelijke reparateurs toegang te geven tot werkplaatsinformatie en de mogelijkheid om voertuigsoftware bij te werken. Dit opende de deur naar een nieuwe wereld van mogelijkheden voor autotechnici van merk onafhankelijke organisaties.

Met Pass-thru krijgen autotechnici een eigen login voor het dealerportaal, waarin ze toegang hebben tot een schat aan informatie. Daarnaast biedt elke fabrikant ook een softwareoplossing waarmee een verbinding tot stand kan worden gebracht tussen de fabrieksdatabase en het voertuig. Dit stelt autotechnici in staat om sneller en nauwkeuriger diagnoses te stellen en belangrijke technische informatie te verkrijgen die elders niet beschikbaar is. Dit bespaart tijd en stelt hen in staat om alle auto’s in hun eigen werkplaats te blijven repareren en onderhouden.

De meeste fabrikanten bieden meer dan alleen de vereiste informatie volgens de wetgeving.

Met Pass-thru kunnen autotechnici het volgende doen:

  1. Zelf software-updates uitvoeren: Moderne voertuigen hebben steeds vaker nieuwe softwareversies nodig om verschillende redenen. Met Pass-Thru kunnen technici deze updates zelf uitvoeren, waardoor ze de voertuigen up-to-date kunnen houden en optimaal kunnen laten presteren.
  2. Toegang tot onmisbare technische informatie: Pass-thru biedt toegang tot originele werkplaatshandleidingen, elektrische schema’s, technische servicebulletins en fabrikantspecifieke foutcode-informatie. Dit zorgt voor een gedetailleerdere en nauwkeurigere diagnose, in plaats van een generieke benadering.
  3. Zelf coderen/programmeren van modules: Bij het vervangen van verschillende componenten is het tegenwoordig vaak nodig om modules te coderen of te programmeren. Met Pass-thru kunnen autotechnici deze taken zelf uitvoeren, waardoor ze niet afhankelijk zijn van externe bronnen en tijd en geld kunnen besparen.
  4. Inzicht in recall-informatie: Pass-thru biedt ook inzicht in openstaande recalls voor voertuigen. Dit stelt autotechnici in staat om proactief klanten te informeren over recalls en de nodige acties te ondernemen om de veiligheid van de voertuigen te waarborgen.

Bekijk de video op YouTube

Een waardevol instrument dat autotechnici in staat stelt om efficiënter en effectiever te werken.

Met de mogelijkheid om software-updates uit te voeren, toegang te krijgen tot essentiële technische informatie, modules te coderen/programmeren en inzicht te krijgen in recall-informatie, kunnen autotechnici de kwaliteit van hun werk verbeteren en klanten een betere service bieden.

Bij GMTO begrijpen we het belang van Pass-thru in de moderne autowereld. Daarom bieden we trainingen en ondersteuning aan autotechnici om hen te helpen deze technologie optimaal te benutten. Met onze expertise en toewijding streven we ernaar om autotechnici uit te rusten met de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun vakgebied.

Ontdek de kracht van Pass-thru en neem vandaag nog contact op met GMTO voor meer informatie over onze diensten en trainingen. Verbeter uw diagnose- en reparatievaardigheden en blijf up-to-date in de snel evoluerende wereld van de autotechniek.

Bezoek voor meer informatie onze Pass-thru pagina

nieuwsPass-Thru: De Sleutel tot Efficiënte Voertuigdiagnose en -reparatie