nieuws

Nieuwe NEN 9140 norm open voor feedback vanuit de branche

Branchegenoten gevraagd om mening!

De opkomst van elektrisch aangedreven voertuigen brengt nieuwe technologieën en daarmee nieuwe risico’s met zich mee in de branche. Onzorgvuldig handelen kan leiden tot ernstige schade en letsel, vooral in situaties waar gevaarlijke elektrische spanningen tot honderden volts aanwezig zijn. In dit kader speelt de NEN 9140 norm een cruciale rol in het waarborgen van veiligheid bij het werken aan hybride en elektrisch aangedreven voertuigen.

GMTO speelt een belangrijke rol in dit proces. Sinds het begin van het jaar maakt GMTO deel uit van de herzieningscommissie voor de nieuwe norm, NEN 9140:2023, die gericht is op veilig werken aan elektrische voertuigen. Door deel te nemen aan deze commissie, heeft GMTO de kans om de regels voor het werken aan elektrische voertuigen te verbeteren en te verduidelijken voor iedereen, terwijl ze ook up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen.

Deze nieuwe norm is momenteel open voor feedback via de volgende link: https://normontwerpen.nen.nl/Home/Details/901. De betrokkenheid van branchegenoten is van belang om ervoor te zorgen dat de norm zo effectief en relevant mogelijk is voor de industrie.

Uw mening telt bij het vormgeven van de toekomstige norm. Samen streven we naar een veiligere en meer gestandaardiseerde benadering van het werken met elektrische voertuigen.

 

nieuwsNieuwe NEN 9140 norm open voor feedback vanuit de branche