Over GMTO

GMTO : GERICHTE MOTOR TECHNISCHE OPLEIDINGEN

GMTO is in 1987 opgericht door Ruud Metzelaar en is ontstaan uit de behoefte aan opleidingen op het gebied van elektronische ontstekings- en inspuitsystemen. GMTO staat voor Gerichte Motor Technische Opleidingen. 

In het begin was het ontwikkelen en verzorgen van opleidingen de hoofdactiviteit. De cursisten waren voornamelijk afkomstig van universele automobielbedrijven. Later werden er ook trainingen verzorgd voor diverse dealergroepen. De trainingen van GMTO staan in het teken van diagnose stellen. De trainingen van GMTO zijn praktijkgericht. Hierdoor kan de cursist de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen. 

Door de groeiende behoefte aan gerichte informatie en gegevens over automobielelektronica, is GMTO in 1990 gestart met het op de markt brengen van een eigen en uniek informatiesysteem. Het kenmerkende hiervan is dat GMTO zelf alle voorkomende automobieltypen aan een uitgebreid, zelf ontwikkeld, meetprogramma heeft toegevoegd. Deze informatie is noodzakelijk om de juiste diagnose te kunnen stellen aan elektronische systemen, wat resulteert in een juiste reparatie.

Het meetprogramma (ATIS) kan worden gekoppeld aan een GMTO ATS scope welke, samen met laptop en meetaccessoires in een compacte koffer kan worden geleverd. Hierdoor ontstaat een compleet meetsysteem waarmee de autotechnicus alle voorkomende storingen kan opsporen.

Iedere 6 maanden volgt er een update voor ATIS. Deze update bevat de meest recente informatie van alle merken voertuigen, zoals o.a. elektrische schema`s en voorbeeld scope signalen.

In de loop der jaren heeft GMTO haar activiteiten uitgebreid. Hieronder volgen de speerpunten van GMTO:

-Opleidingen / trainingen / workshops
-Technische Helpdesk
-Software (ATIS)
-Equipment 

In oktober 2016 heeft Ruud Metzelaar het bedrijf overgedragen aan John Philips. 
John is al jaren werkzaam bij GMTO als Technisch Trainer en diagnose specialist. De combinatie van techniek en het besturen van een dynamisch bedrijf, maakt dit voor John een prachtige uitdaging.

 
© 2020 GMTO