Afstudeeropdracht aanleiding voor nieuwe tak binnen GMTO

Afgelopen half jaar heeft Erik Speets (student HAN Automotive) bij GMTO onderzoek gedaan voor zijn afstuderen.  


In dit onderzoek heeft hij de lesmethoden en lesmiddelen van GMTO onder de loep gelegd. Hij heeft zich met name gericht op lesmethode en middelen in het algemeen. Oftewel; met welke middelen en op welke manieren kan je het beste iemand wat leren en is GMTO eigenlijk wel op de juiste weg?

Erik is voor dit onderzoek afgestudeerd met een dikke 9! En daar zijn we buitengewoon trots op. 

Tijdens dit onderzoek zijn veel lesmiddelen voorbij gekomen. Denk aan; trainingsauto’s, e-learn, losse componenten, mobiele meetborden, motor op bok en vaste meetborden. Door een enquête te doen onder cursisten die getraind hebben bij verschillende trainingsinstanties en dus gewerkt hebben met verschillende lesmiddelen kreeg hij een goed beeld van waar deelnemers graag aan werken en waarbij ze het beste leren. Dit heeft Erik vervolgens gekoppeld aan de les methoden uit de literatuur om een totaalplaatje te krijgen en te kunnen bepalen waarop en hoe het beste getraind kan worden.

De resultaten van het onderzoek zijn overgenomen zodat wij als GMTO u nog beter kunnen voorzien van de beste opleidingen. Dit is ook de aanleiding om een nieuwe tak ‘GMTO Education Support’ op te starten. Eén van de taken van onze nieuwe projectleider Erik Speets.

 


Placed on 20 februari 2020
© 2020 GMTO