ATIS 6.05 is uit!

Er is lang aan gewerkt, maar het is zover! De wavelibrary is online! 


De wavelibrary geeft de mogelijkheid om te verbinden en metingen uit te wisselen met alle andere ATIS gebruikers in de Benelux vanaf versie 6.05 en vanaf versie 6.06 zelfs met heel de wereld.

De wavelibrary is opgedeeld in twee omgevingen. 1. Mijn metingen en 2. Gedeelde metingen.

‘Mijn metingen’ is te vinden op het Home scherm van ATIS en geeft vervolgens alle metingen weer die je zelf gemaakt hebt. De gedeelde metingen zijn voertuig gebonden en

alleen op te roepen wanneer er eerst een voertuig is geselecteerd in ATIS. Bij de knoppen met mogelijkheden is dan ook de knop ‘gedeelde metingen’ te vinden. Hier zijn dan ook de metingen te vinden die andere gemaakt hebben op dit voertuig.

 

Het is vervolgens mogelijk om metingen een kenmerk mee te geven. Zowel door de maker als door andere gebruikers. De maker kan tijdens het opslaan van de metingen in de scope software een aanvullende omschrijving meegeven aan de metingen die in de wavelibrary voor iedereen te zien is. Degene die de meting in de wavelibrary vindt en gebruikt kan via beoordelingsknoppen aangeven wat de meting precies weer geeft. Er zijn 3 mogelijkheden;

  1. De meting geeft weer hoe het signaal van dit component er uit hoort te zien (het is dan te gebruiken als referentie meting)
  2. De meting laat een storingsbeeld op dit component zien.
  3. Geen idee wat de meting de laat zien.

Metingen waarbij door gebruikers voor optie 1 wordt gekozen, verplaatsen automatisch naar boven en kunnen door andere gebruikers als referentie worden gebruikt! Op deze manier ontstaat een zeer bruikbare metingen bibliotheek (wavelibrary). Lees meer over hoe deze bibliotheek werkt, in de handleiding van ATIS.


Placed on 11 december 2019
© 2020 GMTO