Stappenplan veilig werken Hybride/EV voertuigen

Veilig werken aan hybride/EV: Zo volg je altijd de juiste stappen

In de NEN 9140 staat keurig netjes beschreven hoe je veilig aan hybride/EV werkt. Wie wat mag doen en welke stappen je moet nemen vind je terug in een flowchart. GMTO heeft de NEN-flowchart omgebouwd tot een overzichtelijk EV-stappenplan op posterformaat. Vraag ‘m gratis aan en hang ‘m op in je werkplaats. Zo weet je altijd hoe je een EV-klus moet aanpakken!
 

GMTO was betrokken bij de herziening van de nieuwe NEN-norm die onlangs is ingegaan. De norm sluit nu beter aan op praktijk van de werkplaats en er is meer aandacht voor veiligheid en calamiteiten bij EV’s.

Stappenplan E-voertuigen

Handig, voor je aan een EV-klus begint eerst even een blik werpen op het stappenplan. Zo weet je waar en hoe je moet beginnen. EV-klus veilig geklaard!

 

Ja/Nee

In de norm vind je een flowchart met de stappen die je moet nemen als je gaat sleutelen aan een EV en ook wie welke werkzaamheden mag uitvoeren. "De flowchart is op zich overzichtelijk”, legt Woudstra uit, "Maar aan het opstellen van een flowchart zijn regels gebonden. Zo moet elke vraag of stap met ja of nee beantwoord worden. Dat is in de praktijk niet altijd zo zwart-wit.”

Optimaal

Daarnaast vangt GMTO signalen van experts en verzekeringsmaatschappijen op waaruit blijkt dat er bij autobedrijven nog best veel onduidelijk is over wat wel en niet mag. "Veel autobedrijven hebben hun zaken rondom EV nog niet optimaal op orde, zo blijkt.” Om werkplaatsen op weg te helpen is het idee om een EV-poster te maken geboren.

Handig!

"Wij vinden het belangrijk dat elke werkplaats weet hoe je veilig EV-klussen uitvoert en natuurlijk ook wie er aan deze auto’s mag werken. Daar helpen wij graag bij.” Iedereen die de poster wil ontvangen kan ‘m via de website van GMTO gratis aanvragen.

Hebben?

Wil jij  de poster ook aan de muur? Klik hier, vul je snel gegevens in (want op = op), dan valt ie binnenkort bij jou op de mat!Placed on 29 july 2019
© 2020 GMTO