GMTO neemt Autoschadetraining.nl en Ecarr over

Opleidingsinstituut GMTO uit Broek op Langedijk heeft als hoofddoel het ontzorgen van het garagebedrijf.
GMTO is marktleider in het leveren van maatwerk oplossingen voor garagebedrijven. Trainingen, technische ondersteuning, equipment, ontwikkelen van diagnose software, remote diagnose, hybride en EV oplossingen, Pass Thru ondersteuning en een netwerk van gerenommeerde diagnose specialisten in Nederland en België maken dit mogelijk.
 
Overname Ecarr en Autoschadetrainingen.nl 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
John Philips, eigenaar van GMTO gaat nu nog één stap verder; de overname van Autoschadetraining.nl en Ecarr. De autobranche ontwikkelt zich ontzettend snel. De automotive en autoschade branche proberen hier op hun eigen manier in mee te gaan. ‘Vanuit de markt krijgen wij branche breed de vraag om te ontzorgen op technisch gebied en opleidingsniveau. Met deze overname kunnen we alle partijen in de markt bedienen’, zegt Philips. ‘GMTO voor automotive en Autoschadetraining.nl voor de schadebranche. Ecarr kan voor beide branches EVC trajecten uitvoeren, een perfecte combinatie.’

Met de overname gaan alle partijen gebruik maken van elkaars expertise. Hierdoor kunnen veranderingen in de markt sneller opgevolgd worden en wordt het aanbod per aanbieder uitgebreid.

Autoschadetraining.nl

De autoschadebranche heeft op veel gebieden raakvlakken met de autobranche. Dat maakt de overname van Autoschadetraining.nl een logisch keuze. Op deze manier zijn de sterke punten van GMTO ook van toepassing voor de schadebranche. Een mooi voorbeeld; via het GMTO trainingslocaties netwerk kunnen nu op veel meer plaatsen in Nederland schadetrainingen gevolgd worden. Thea van Zevenbergen, oprichtster en beheerster van Autoschadetraining.nl, blijft het eerste aanspreekpunt. Zo blijven de lijnen kort.  

Ecarr

Ecarr biedt zogenaamde EVC trajecten, dit staat voor Erkenning Verworven Competenties. Het heeft als doel competenties die iemand verworven heeft formeel te beoordelen en vast te leggen. Dit gaat met behulp van een ervaringscertificaat. Competenties worden namelijk niet alleen verworven door aan onderwijs deel te nemen, maar ook door ervaring, cursussen en bijvoorbeeld hobby’s. Met EVC worden deze competenties herkend, beoordeeld en waar mogelijk erkend. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk EVC voor eerste autotechnicus te doorlopen waarna je kan instromen in het traject APK Keurmeester. De voordelen zijn eindeloos; werknemers staan sterker op de arbeidsmarkt, zijn breder inzetbaar en het helpt ze bij hun persoonlijke ontwikkeling. 

Door competenties vast te leggen (EVC) maak je als werkgever een belangrijke stap in het risico op aansprakelijkheid. GMTO verwacht dat deze overname voor alle betrokken partijen positief uitpakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Philips, tel. 06 54294424 of Thea van Zevenbergen, tel. 06 13361515


Placed on 18 januari 2018
© 2019 GMTO