ATIS update v5.13.1

Bij de laatste update in december hadden we het er al over; door de updates te automatiseren creëren we de mogelijkheid om tussentijdse updates te doen.  
Deze update zal zichzelf installeren wanneer de pc is verbonden met internet en ATIS wordt opgestart.
Mede dankzij jullie bijdrage hebben wij veel verbeteringen kunnen doorvoeren. Naast verbeteringen hebben we ook een aantal extra functies toegevoegd! Nieuw in de tussentijdse update versie 5.13.1 :
• Streamer meting in het menu scope algemeen. We hebben deze eerder al op facebook gedemonstreerd. Deze meting geeft de mogelijkheid om 40 seconden lang met hoge nauwkeurigheid met 4 kanalen te meten. Ideaal om een probleem in een regeling of can-bus in beeld te brengen. 
Een mooi voorbeeld hiervan is te zien in onderstaande regeling waar laaddruk regeling, raildrukregeling en motorrondloop met elkaar vergeleken worden om te zien wat nu precies oorzaak en gevolg is bij een diesel auto die een wat zagend gevoel geeft tijdens het rijden in deellast. Duidelijk is te zien dat de raildruk als eerste problemen heeft, het motortoerental hier op begint te reageren en de turbodruk stabiel blijft.
 
Commonrail
 
• Nieuwe multichannel software en nieuwe driver 
• Gradenboog is toegevoegd in de nieuwe multichannel software. Deze is te vinden bij I/O onder de naam ‘krukashoek’. Dit is de enige automotive ‘dynamische’ gradenboog. Een gradenboog verdeelt het krukas sensor signaal op in krukasgraden. Dit kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Bijvoorbeeld wanneer u met de CTP300 of de CTD300 scope accessoire de werkelijke compressie druk meet in de cilinder met draaiende motor. Met een dergelijke meting kan de ademhaling van de motor en dus mechanische problemen heel goed in beeld gebracht worden. Om dan dus precies te weten wat wanneer gebeurd, wil je de krukasgraden in je drukverloop zien. Wanneer een gradenboog evenredig wordt verdeeld over het krukassignaal kloppen de graden niet door krukas versnellingen en vertragingen. Dit kan op oplopen tot 21 krukasgraden verschil. In deze gradenboog worden de krukas variaties wel meegenomen. 
 
Gradenboog 

Een gradenboog kan ook gebruikt worden voor timing en ontsteking diagnose, wanneer door timing fouten de ontsteking niet op het juiste moment komt kan de berekende ontstekingswaarde vergeleken worden met de werkelijke ontstekingswaarde.
Verbeteringen in de tussentijdse updateversie 5.13.1 
• Sneller opstarten van metingen 
• Probleem met scope software die niet goed samenwerkte met ATIS. Probleem opgelost door het updaten van de multichannel (scope) software te automatiseren. ATIS controleert of de nieuwste versie en de nieuwste driver zijn geïnstalleerd. Wanneer dit niet het geval is wordt deze gelijk gedownload en geïnstalleerd. 
• CTP 300 en CTD 300 (compressie meten met de scope) metingen werkte niet goed. Deze zijn hersteld. 
• Verschillende schema foutjes hersteld. 
• Algemene gebruikers verbeteringen. 
U heeft vanaf nu geen omkijken meer naar de updates door volledige automatisering. Belangrijk is wel dat de computer waar u ATIS op heeft geïnstalleerd af en toe is verbonden met internet terwijl ATIS actief is. De laatste versie van ATIS wordt dan opgehaald en geïnstalleerd. 


Placed on 12 april 2017
© 2020 GMTO