nieuws

MPS4500 Multi Pressure Sensor

Met een scope of beter gezegd een oscilloscoop kun je een elektrische spanning in beeld brengen. Maar soms wil je een brandstofdruk over langere tijd monitoren of wil je zien hoe een druk fluctueert, opbouwt of afbouwt. Dan heb je een druksensor nodig, deze zet de druk om naar een bruikbare spanning zodat je deze druk nu mooi grafisch op je scope vast kunt leggen.

GMTO heeft een mooie accessoire voor de scope ontwikkeld; genaamd de MPS4500. MPS staat voor Multi Pressure Sensor en is dus geschikt om verschillende drukken vast te leggen, 4500 staat voor 4500 kPa of 45 Bar, dat is het meetbereik. Je kunt hiermee brandstofdruk, oliedruk en luchtdrukken meten en hiermee kun je zo dus bijna alle drukken meten die in een voertuig te meten zijn.

Een handig accessoire voor de scope de MPS4500. Wat staat voor ‘Multi Pressure Sensor’.

 

Wat is dan de toegevoegde waarde van deze druksensor? Deze druksensor geeft je de mogelijkheid om niet alleen de brandstofdruk te meten, maar ook om tegelijk bijvoorbeeld de sturing van de brandstofpomp in beeld te brengen. De brandstofpomp wordt steeds vaker aangestuurd vanuit een brandstofpomp regelmodule. Indien hier nu iets mis mee is, dan trek je veel sneller een conclusie als je het complete plaatje op je scope in beeld hebt: de aansturing op de brandstofpomp en de uiteindelijke brandstofdruk. Hetzelfde kunnen we zeggen van oliedruk, deze wordt steeds vaker elektronisch afgeregeld en dit breng je nu dus mooi in beeld met de MPS4500.

Een ander mooi voorbeeld is de druk die heerst in de cilinder. We kunnen de compressiedruk natuurlijk meten met een standaard compressiemeter, maar dit geeft uiteindelijk alleen de hoogst gemeten druk weer. Wanneer we de druk gaan meten met de MPS4500 in de cilinder, kunnen we per slag zien hoe de druk op en afbouwt, wat de tegendruk is in de uitlaat, wanneer de in en uitlaatkleppen openen en sluiten en nog meer.
Omdat de moderne verbrandingsmotor toch wat gevoeliger is geworden voor motorschade zien we steeds vaker dat problemen en foutcodes hierdoor veroorzaakt worden, met deze meting kun je zonder demontage een diagnose stellen aan de mechanische conditie van de motor. Nu kun je ook de klant gericht informeren.

Uiteraard zijn er geen moeilijke instellingen nodig want ons eigen software programma ATIS zorgt ervoor dat je gelijk kunt meten wat je wilt, kortom een mooie uitbreiding op je scope set!

Nieuwsgierig naar dit mooie apparaat en wil je er zelf ook mee gaan werken? Bestel hem hier:

 

Bekijk in onze webshop

 

nieuwsMPS4500 Multi Pressure Sensor