nieuws

Bestel nu gratis bij GMTO de flowchart posters van de herziene NEN9140:2024 voor de werkplaats.

Op 11 juni 2024 is de herziene NEN9140:2024 gepubliceerd. Met de introductie van NEN 9140: 2024 zet de norm een belangrijke stap vooruit in de veiligheid bij het werken aan hybride en elektrisch aangedreven voertuigen. Met de herziening van de norm NEN 9140:2024 zijn ook de flowcharts aangepast. Deze bestaan nu uit twee delen:

  1. Algemene flowchart: Veilig werken aan e-voertuigen conform NEN 9140:2024
  2. Verdiepingsflowchart: Veilig werken onder spanning en in batterijen conform NEN 9140:2024
Bestel nu gratis bij GMTO de flowchart posters van de herziene NEN9140:2024 voor jouw werkplaats.

De flowcharts geven een overzichtelijke blik op de taken en verantwoordelijkheden bij het werken aan e-voertuigen in de juiste volgorde.

De herziene flowchart (veilig werken aan e-voertuigen) is in veel opzichten verandert. Zo is er onderscheid gemaakt in de procedure via de fabrikant en een procedure waarbij fabrikant informatie niet beschikbaar is en je zelf aan de slag gaat. Ook is het werken onder spanning meegenomen in een nieuwe flowchart. Deze legt de nadruk op de werkvolgorde en maakt de risico’s inzichtelijk, zoals elektrocutie, brandgevaar, chemische reacties en vlambogen.

Hang deze posters in de werkplaats zodat iedere EV-klus op de juiste manier wordt aangepakt! Alle automotive werkplaatsen kunnen via een online formulier gratis de flowcharts bestellen!

Niet werkzaam in een automotive werkplaats? Bestel de posters in de GMTO-webshop.

De norm en flowcharts zijn niet bedoeld om een gebrek aan kennis te compenseren, ook ben je niet gecertificeerd wanneer je de poster ophangt; het blijft essentieel dat personen die aan e-voertuigen werken, zijn aangesteld en getraind als ev-Voldoende Onderricht Persoon (ev-VOP), ev-Vakbekwaam Persoon (ev-VP) of ev-Werkverantwoordelijke (ev-WV).

nieuwsBestel nu gratis bij GMTO de flowchart posters van de herziene NEN9140:2024 voor de werkplaats.