nieuws

GMTO opleiding tot “diagnosehond”

In de afgelopen jaren is het gebruik van honden in verschillende werkgebieden sterk toegenomen. Een van de meest opvallende toepassingen is het gebruik van honden als diagnosehonden in de autowerkplaats. Deze honden worden getraind om technische mankementen aan auto’s op te sporen door te ruiken en te snuffelen. Het idee achter het gebruik van een diagnosehond is om snel problemen te kunnen identificeren en repareren, waardoor de klant tijd en geld bespaart.

Het gebruik van een diagnosehond in de autowerkplaats kan worden vergeleken met het gebruik van een drugshond in de rechtshandhaving. Beide honden hebben een specifieke taak en zijn getraind om hun doelgerichte geur te herkennen. Terwijl een drugshond is getraind om te zoeken naar verboden stoffen zoals drugs, kan een diagnosehond mankementen aan de motor, transmissie, en andere onderdelen van een auto herkennen door te ruiken.

Er zijn echter wel verschillen tussen het trainen van een drugshond en een diagnosehond. Een drugshond wordt getraind om actief te zoeken naar verboden stoffen, terwijl een diagnosehond wordt getraind om passief te ruiken naar problemen in de auto. Bovendien zijn de geuren die deze honden opsporen verschillend. Een drugshond ruikt naar chemische stoffen die in drugs zitten, terwijl een diagnosehond ruikt naar slijtage en verbranding in onderdelen van de auto.

Het gebruik van diagnosehonden in de autowerkplaats kan een zeer effectieve manier zijn om snel en accuraat problemen te identificeren en te repareren. Naast het feit dat het een indrukwekkende technologie is, kan het gebruik van honden in de werkplaats ook bijdragen aan de verbetering van de klantenservice. Het is echter wel belangrijk om te benadrukken dat honden niet de plaats kunnen innemen van menselijke expertise en ervaring. Daarom is het belangrijk dat zowel de diagnosehond als de autotechnici samenwerken om de meest effectieve oplossing te vinden voor de problemen die zich voordoen.

Klik hier voor: meer informatie (1 april)

 

nieuwsGMTO opleiding tot “diagnosehond”