nieuws

Geheim van een efficiënte werkplaats

Het geheim van een efficiënte werkplaats

In de wereld van de moderne autotechniek is het hebben van een diagnose expert in de werkplaats een absolute must. GMTO biedt een uitgebreide opleiding tot diagnose expert, die werkplaatsen transformeert en helpt bij het snel en efficiënt oplossen van complexe diagnose problemen. In dit artikel zullen we het verschil uitlichten tussen een werkplaats met en zonder een diagnose expert. Ook leggen we uit waarom investeren in deze expertise van waarde is voor autobedrijven.

Het dilemma zonder diagnose expert

Stel je voor: je hebt geen medewerker in dienst die een opleiding tot diagnose expert heeft gevolgd. Een klant brengt zijn auto binnen met een mysterieus probleem. Zonder de nodige kennis kom je er niet uit. Je besluit om contact op te nemen met een helpdesk voor assistentie.

Tijdens het gesprek merk je al snel dat je de technische details niet volledig begrijpt en dat je niet vertrouwd bent met de materie. Het onderzoek naar het werkelijke probleem wordt een eindeloze zoektocht. Als je er uiteindelijk wel of niet uitgekomen bent en al deze kostbare tijd aan je klant zou factureren, loop je het risico een rekening te presenteren die de pan uit rijst. Met als resultaat: je berekent niet alle onderzoekuren door aan je klant, waardoor je in feite een niet-productieve medewerker hebt die op dat moment geen inkomsten heeft gegenereerd.

Daarnaast zien we bij GMTO in toenemende mate problemen met elektronica en software. Niet gek, want in de praktijk blijkt dat de kwaliteit van elektronische componenten en bedrading afneemt. De complexiteit van elektronische systemen neemt echter toe. Zorg dat je voorbereid bent!

Het voordeel van een diagnose expert

Stel dat je een auto in de werkplaats hebt staan met een ingewikkeld probleem en je hebt wèl een gekwalificeerde diagnose expert in je team. Ondanks zijn kennis en expertise komt hij niet tot de oorzaak van het probleem. Door de diversiteit aan voertuigen en systemen is dat niet gek.

Deze expert belt ook de GMTO helpdesk voor assistentie. Dankzij zijn uitgebreide kennis van zaken begrijpt hij waar het gesprek over gaat en wat er nodig is om het probleem te vinden en op te lossen. Dit vertaalt zich in aanzienlijk minder onderzoektijd.

Deze tijd kun je makkelijker onderbouwen naar de klant, wat leidt tot een win-win situatie. Je hebt op dat moment een uiterst productieve medewerker in de werkplaats staan, die niet alleen het probleem effectief oplost maar ook bijdraagt aan de reputatie van je bedrijf als betrouwbare en vakkundige dienstverlener.

Conclusie

De investering in een diagnose expert is niet langer een optionele luxe voor autoreparatiebedrijven; het is een noodzaak geworden om te gedijen in een steeds complexere autowereld. GMTO biedt een uitgebreide opleiding tot diagnose expert die medewerkers de benodigde kennis en vaardigheden bijbrengt om complexe diagnoseproblemen snel en efficiënt op te lossen.

Met een diagnose expert in de werkplaats sta je sterker bij het oplossen van technische uitdagingen, en kun je ook de waarde van je diensten beter verantwoorden aan je klanten. Het is de sleutel tot een winstgevende en een toekomstbestendige werkplaats. GMTO staat klaar om autobedrijven te ondersteunen bij het opbouwen van deze expertise.

Meer informatie en/of inschrijven

nieuwsGeheim van een efficiënte werkplaats