Automotive leermiddelden

Automotive leermiddelen
GMTO traint al meer dan 30 jaar technisch personeel met zelf ontwikkelde leermiddelen. GMTO ziet het belang van aantrekkelijk onderwijs voor de (auto)techniekbranche. Hier wil GMTO graag aan bijdragen en daarom zijn vanaf heden alle GMTO leermiddelen beschikbaar voor onderwijsinstellingen.
Onderstaand het aanbod, prijs op aanvraag:
Electric Vehicle Powertrain SysteemBord
Het electric vehicle powertrain systeembord is een van de uitgebreidste leermiddelen momenteel beschikbaar voor e-voertuigen. Het systeembord is geschikt voor niveau 2, 3 en 4!
Mogelijkheden:
- Leren van bassis en opbouw van een e-voertuig (batterij, inverter, elektromotor)
- Verschil AC & DC Veiligheidssystemen (interlock, serviceplug) aansturing 3 fase elektromotor, incl stroommetingen
- Veiligstellen systeem volgens NEN9140
- Resolver en hall sensor terugkoppeling meten
- Pre-charge Spoelweerstanden en isolatiemetingen
- Mogelijkheid tot inschakelen storingen
Beschikbaar met 15 electude E-learning opdrachten.


Het Seat ibiza 1.2 TDI simulatiesysteem – motorcode CFWA
GMTO biedt een volledig gesimuleerd euro 5 dieselsysteem aan.
- Nooit meer een lege accu en lege tank van het meetvoertuig
- Mobile meetopstelling, zeer geschikt voor in het theorielokaal
- Leer alles over de moderne dieseltechniek
- Mogelijkheid tot storing zoeken (maximaal 16 storingen)
Het Seat Ibiza 1.2 TDI systeembord is voorzien van alle componenten van de motorcode CFWA. Dit motortype het meeste verkochte dieselsysteem van de afgelopen 5 jaar. Deze motor is te vinden in de Volkswagen Polo, Seat Ibiza en Skoda Fabia.
Datanetwerken systeembord
Leer begrijpen hoe communicatie in de voertuigtechniek werkt!
Mogelijkheid tot het meten van alle type communicatie in de voertuigtechniek.*
- LOW SPEED CAN-bus
- HIGH SPEED CAN-bus
- LIN-bus
Mogelijkheid tot het inschakelen van storingen.
GMTO bouwt op verzoek CAN-bus systeemborden met controllers van het door u gewenste voertuig.
Beschikbaar in combinatie met Electude E-learning.


Het Wielsensoren Simulatiebord
Met het toenemende aantal wielsensoren in de voertuigtechniek ontstaat wel eens verwarring over welk type sensor nou welk signaal af moet geven. Op dit bord vind je de volgende sensoren:
- Inductieve wielsensor
- MRE wielsensor
- MRE intelligent
- MRE intelligent digitaal
Beschikbaar in combinatie met electude E-learning.
Het Duty Cycle Simulatiebord
Duty Cycle – Frequentie
Massa en Plus geschakeld, Hoe zit dat ook al weer?
Met het Duty Cycle bord worden al deze principes duidelijk. Aan de hand van de bijgeleverde opdrachten kan de gebruiker zich geheel zelfstandig meester maken van deze, toch wel lastige, principes.
- Komt tot de kern van de basisprincipes
- Uitdagend voor alle niveaus
- Visueel schakelsignalen leren begrijpen
- Ook te gebruiken in klassikale theorielessen
- Mogelijkheid tot storing zoeken
- In combinatie met Electude E-learning


Klasikaal mee meten
Met de GMTO mee-meetpanelen kunnen studenten veilig en snel klasikaal meemeten.
Het mee-meetpaneel kan worden aangesloten op een GMTO systeembord. Elk systeembord kan tot een maximum van 10 mee-meetpanelen voorzien van signalen.
Met deze opstelling kan de instructeur de meting voor de klas voordoen waarna de studenten de meting na kunnen doen. Een bewezen methode voor effectief leren.
12v schakelsysteem
Creëer je eigen elektrische schakelingen en meet ze met gemak met ons handige 12V schakelsysteem!
Of je nu verschillende lampsterktes wilt uitproberen of met LED’s wilt experimenteren, met ons systeem kan het allemaal. Ontdek hoeveel stroom er door een LED loopt en vergelijk het met een lamp van dezelfde lichtsterkte.
Wil je weten wat er gebeurt met verschillende weerstanden in verschillende apparaten? Geen probleem! Gebruik twee verschillende weerstanden om storingen te simuleren en te observeren hoe ze invloed hebben op verschillende verbruikers.
Ons V4-meetopdrachten bord is de ideale tool voor al je meet- en experimenteer opdrachten!


Lithium-ion-batterij systeembord
Ontdek en beheers diverse onderwerpen met ons geavanceerde systeembord! Leer over state of charge – de gemiddelde ladingstoestand en state of charge per cel. Begrijp state of health – de gezondheidstoestand van cellen en state of health per cel.
Leer over C-rate – de laad- en ontlaadsnelheid van cellen. Onderzoek warmteontwikkeling – hoe een cel opwarmt bij een bepaalde C-rate. Leer stroommeting met geijkte weerstand voor shuntmeting. Begrijp hoe een batterij management systeem de interne weerstand van een batterijcel bepaalt en hoe je dit zelf kunt doen.
Ontdek de betekenis van capaciteit op een batterijcel. Leer over taken van een BMS en het optimale werkgebied van Li-Ion cellen in termen van spanning en temperatuur. Begrijp batterijcellen in serie en parallel en waarom celbalancering essentieel is voor capaciteitsbehoud. Ontdek waarom we vaak CC of CV zien tijdens het opladen van Li-Ion cellen.
Word een batterijtechnologie-expert met ons systeembord!
Ontstekingsbord
GMTO heeft een systeembord ontwikkeld waarmee alle typen (pen)bobines kunnen worden gecontroleerd met behulp van een scope en realistische signalen zoals in de praktijk.
Het systeem is geschikt voor scope training en trainingen in motormanagement benzine basis en gevorderd. Het systeem bord bevat 4 penbobines van verschillende types, aangesloten op 4 bougies in een kamer die met behulp van een compressor snel op druk kan worden gebracht om de compressie einddruk na te bootsen. Het ontstekingssignaal ziet er dan uit zoals op een auto.
Daarnaast kunnen storingen worden gecreëerd op alle aansluitingen van de bobines met behulp van onderbrekingen, weerstanden of sluitingen, en zijn er mogelijkheden voor de cursist om mee te meten met behulp van satelliet borden. Hierdoor kunnen wisselende omstandigheden in de motor worden nagebootst en praktijkgerichte ervaring worden opgedaan met het controleren van ontstekingssystemen.


Sensoren actuatoren
Ontdek de veelzijdigheid van ons geavanceerde meetbord! Meet moeiteloos aan diverse sensoren en sturingen van actuatoren. Met real-time meetwaarde blokken krijg je direct inzicht in de prestaties van verschillende sensoren. Bovendien kun je zelf eenvoudig weerstanden plaatsen of onderbrekingen maken om te meten en te observeren welk effect dit heeft op het circuit.
Het is jouw ultieme tool om te experimenteren en te leren over de werking van sensoren en actuatoren in verschillende systemen. Of je nu een ervaren professional bent of net begint in de wereld van metingen en waarnemingen, ons meetbord biedt jou de mogelijkheden om praktijkgerichte ervaring op te doen en je technische vaardigheden te verbeteren.
Haal het maximale uit je metingen met ons state-of-the-art meetbord!