nieuws

Ben jij al bekend met het SERMI-certificaat?

Vanaf 1 augustus 2023 is het vereist dat u en uw monteurs die werken aan anti-diefstalelementen van auto’s, zoals sleutels, contact- of deursloten, in het bezit zijn van een SERMI-certificaat. Dit is het gevolg van nieuwe Europese wetgeving en het betekent dat u uw werkprocessen moet aanpassen. U kunt zich nu al voorbereiden op deze verandering door het aanvragen van het certificaat. Vanaf 1 augustus 2023 is het niet meer mogelijk om het certificaat bij de fabrikant aan te vragen. In plaats daarvan zal een Conformiteit beoordelende instantie (CBI) onderzoeken of uw papieren in orde zijn en u het universele certificaat verstrekken dat het certificaat van de fabrikant vervangt.

Om een SERMI-certificaat aan te vragen moet u aan verschillende eisen voldoen, zoals aantoonbaar werkzaam zijn in de automotive, in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Goed Gedrag (VOG), een aansprakelijkheidsverzekering hebben en getrainde medewerkers in dienst hebben. Uw medewerkers moeten ook persoonlijk het certificaat aanvragen en hun goedkeuring is gekoppeld aan de goedkeuring van uw bedrijf.

De nieuwe manier van certificeren brengt op de lange termijn voordelen met zich mee, zoals tijdwinst, ontzorging, onafhankelijkheid en kostenbesparing. Het SERMI-certificaat vervangt alle merk specifieke certificaten die u voorheen apart moest aanvragen. De looptijd van het certificaat is 5 jaar, dus u hoeft vijf jaar lang geen actie te ondernemen.

Het is belangrijk om u nu al voor te bereiden op deze verandering en bijvoorbeeld uw VOG op te vragen. Binnenkort wordt bekendgemaakt bij welke CBI u kunt certificeren en wat de kosten zijn. Meer informatie over SERMI is te vinden op https://www.vehiclesermi.eu/

nieuwsBen jij al bekend met het SERMI-certificaat?