acties

AMT Diagnose challenge 2022 | Powered by: GMTO

Eens even checken of jij geschikte kandidaat bent voor de AMT Diagnose Challenge?

  1. Wil jij je diagnoseskills aanscherpen?
  2. Aan de slag met onderwerpen die je direct in je werkplaats kan toepassen?

Beide vragen beantwoord met een volmondig: JA! Dan ben jij diegene die wij zoeken voor de AMT Diagnose Challenge 2022 op 6 of 7 oktober! In één dag verrijk je je kennis en vaardigheden met acht praktische workshops. Heb je al eerder meegedaan? De cases zijn deze editie weer compleet nieuw! Wat kun je verwachten?

 

Je wordt getraind door doorgewinterde diagnosetechnici die niet alleen de theorie kennen, maar ook ruime praktijkervaring hebben. Samen met jou duiken ze in specialistische diagnoseonderwerpen en dankzij kleine groepen is er volop persoonlijke aandacht. Het is geen wedstrijd: je daagt jezelf uit om er het maximale uit te halen. Aan het einde van de dag is iedereen diagnosekampioen.

AMT diagnose challenge 2022

AMT diagnose challenge 2022

 

Diagnose challenge workshops

 

Misfires detecteren met de scope

In deze workshop leer je hoe een ECU een misfire detecteert. Vervolgens ga je zelf met een scope aan de slag. Aan het eind van deze training haal je veel meer informatie uit de motor dan de ECU je laat zien!

Meten aan penbobines en injectoren

Werkt de penbobine of injector zoals het hoort? Je leert snel hun werking controleren met behulp van de Picoscope. Daarnaast beoordeel je injectoren aan de hand van drukpulsen in de brandstofaanvoerleiding.

ADAS: radar kalibreren op de rijlijn

Bij de vorige AMT Diagnose Challenge lag de focus op camerakalibratie, nu zoomen we in op de radar. Als deze niet goed gekalibreerd is ten opzichte van de rijlijn kan dat grote gevolgen hebben. In deze workshop ga je zelf aan de slag en voer je succesvol een radarkalibratie uit.

Herken schade aan de aircocompressor

Een aircocompressor sneuvelt niet snel uit zichzelf. Waardoor is de compressor (wel) gesneuveld en hoe voorkom je dat het een tweede keer gebeurt? Je leert de meest voorkomende oorzaken van compressoruitval, beoordeelt zelf vijf compressoren en stelt een reparatieadvies op.

Dieper in het remsysteem

Klachten over niet-functionerende hydraulische kleppen in ABS-modules komen regelmatig voor. Om de remvloeistofstroom te regelen is het belangrijk om te weten wat de druk in het remsysteem is, daarom ga je in deze workshop aan de slag met de druksensor. Na deze workshop weet je je hoe het signaal van de druksensor eruit ziet en begrijp je waarom dat zo is.

Check de gezondheid van een EV-batterijpakket

Bij een elektrisch voertuig is de gezondheidstoestand van dit pakket minstens zo belangrijk als die van een verbrandingsmotor in een gangbare auto. In deze hagelnieuwe case: hoe bepaalt het voertuig de kwaliteit van het batterijpakket en hoe kun je dat zelf bepalen? Natuurlijk worden deze vragen beantwoord en ga je zelf aan de slag. Na deze workshop ben je klaar voor de toekomst!

Belast meten aan een e-motorfiets

Doordat een motorfiets makkelijk toegankelijk is kun je eenvoudig belast meten op een vermogenstestbank. Je gaat het geleverde vermogen vergelijken met het wielvermogen. Is het rendement van een EV echt zo groot? Daarnaast duik je in de sturing van een aandrijfelektromotor, een unieke kans.

Informatie over de laatste workshop, volgt binnenkort…

 

Leren op een toplocatie

TAC Academy ademt passie voor autosport en -techniek. De strakke, hightech werkplaats is ingericht met de modernste apparatuur. Je vindt er diverse praktijkopstellingen voor motortechniek, versnellingsbakken, cardans, carburateurs, schokdempers, motorfietsen en nog veel meer. Daarnaast kun je je verlekkeren aan de hypermoderne 4×4-vermogensbank en 3D-uitlijn- en uitweegapparatuur.

Daar gaat je technisch hart toch sneller van kloppen? TAC Academy is dé uitgelezen plek om je een dag lang onder te dompelen in de praktijk van echt professioneel diagnosestellen!

 

Inschrijven 

Wil jij jezelf verbeteren in storingen zoeken en diagnose stellen? Je kennis van autotechnische diagnose-onderwerpen in theorie en praktijk uitbreiden? Met uiteenlopende diagnoseapparatuur werken én optrekken met collega-techneuten en diagnosespecialisten?

Korting

Als partner van het event nodigen wij jou (en je collega’s) van harte uit om erbij te zijn. Als je je aanmeldt met onze partnercode betaal je slechts € 350,00 in plaats van € 395,00

 

  1. Ga naar https://diagnose-challenge.amt.nl/inschrijven
  2. Kies een mogelijkheid
  3. Kies: Ik schrijf mij in voor € 350,- p.p. (excl. BTW) en heb een kortingscode ontvangen.
  4. Vul de partnercode in: DC22_GMTO
UitgelichtAMT Diagnose challenge 2022 | Powered by: GMTO